top of page

Gevel reiniging met stoom

Voor het reinigen van lichte vervuiling - zoals algen, mos of resten van een klimop - wordt vaak reiniging door middel van stoom ingezet. Bij deze manier van reinigen wordt het water verhit tot 150 graden. Daarna wordt het verwarmde water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. De stoom die hierbij vrijkomt zorgt ervoor dat de lichte vervuiling loslaat van uw gevel. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen vervuilende of milieubelastende middelen worden gebruikt bij het buitenmuur schoonmaken. Het ‘afvalwater’ kan gewoon worden weggespoeld. Gevel reinigen met stoom is een reinigingsmethode die zeer vaak wordt toegepast.

Gevelreiniging en impregneren wordt vaak in combinatie gedaan. De twee belangrijkste redenen om uw gevel ook te behandelen met een impregneermiddel, zijn dat de gevel langer schoon blijft en de levensduur wordt verlengd. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat onder andere algen, mos en ander vuil zich minder makkelijk hecht aan de gevel.


Daarnaast heeft gevelreiniging en impregneren het voordeel dat het minder sporen nalaat in de gevel van uw pand. Door het impregneren wordt de gevel vochtafstotend. De impregneerlaag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) op de gevel aangebracht. Daarna zal de crème binnendringen in het gesteente en langzaam uitharden. Hierdoor ontstaat de perfecte beschermende laag, die ervoor zorgt dat de levensduur van uw pand wordt verlengd.

Comments


bottom of page