top of page

Reinigen dakgoot + bladvangers plaatsen

Regelmatig je dakgoot schoonmaken is belangrijk om verstopping en bijgevolg wateroverlast te voorkomen. In dit artikel vind je waarom, hoe en voor welke prijs je een dakgoot reinigt.


Hoe herken ik een verstopte dakgoot?

  1. Er groeien planten en mos in de dakgoot: er blijft zand of vuil liggen in de goot door verstopping. Dit vormt een voedingsbodem voor onkruid.

  2. De dakgoot overstroomt: door verstopping kan water niet goed weglopen en stroomt het over de rand. Zo krijg je bij een zware regenbui watergordijnen voor je huis.

  3. De onderkant van de goot blijft nat: blijft de dakgoot vanonder vochtig na een regenbui? Dit komt omdat een verstopte dakgoot niet al het regenwater kan slikken. Het teveel aan water loopt dan af van de goten op de buitenmuren van je huis.

3 redenen om je dakgoot te reinigen

Afgevallen bladeren, takken, mos en vuil verstoppen de goot en waterafvoer. Dit kan leiden tot onaangename verrassingen. 3 redenen om je dakgoot op regelmatige basis te reinigen:

  1. Vermijd wateroverlast: een verstopte dakgoot overstroomt en voert water niet meer juist af. Zo belandt er een plas water op je gazon en voor je deur.

  2. Vermijd schade aan de dakgoot: doordat het water in de goot blijft staan, krijgt de dakgoot meer gewicht te verduren. Een slecht onderhouden dakgoot kan daaronder bezwijken. Dit maakt het minder veilig om eronder te lopen.

  3. Vermijd schade aan de woning: door verstopping loopt er water over op je gevels. Hierdoor ontstaan kunnen er schimmels en vochtplekken op de muren ontstaan. Bij een houten gevelbekleding kan het zelfs leiden tot houtrot. Komt er water onder het dakbeschot terecht, dan kan je te maken krijgen met lekkages in huis.

Je dakgoot schoonmaken is dus geen overbodige luxe. Een extra troef van regelmatig onderhoud is het voordelige prijskaartje. Geen zin in deze gevaarlijke klus? Wel Eco-Steam uit Londerzeel maakt jouw dakgoten proper en monteert bladvangers indien gewenst. Vraag nu jouw offerte aan en maak komaf met verstoppingen en lekken https://www.eco-steam.be/offerte-aanvragen

Comments


bottom of page